diumenge, 26 de febrer del 2012

INJECCIÓ DE MORAL PER LA MARATÓ

No hi ha hagut sub 1h20'. Ni tan sols hi ha hagut marca personal. Però he quedat satisfet amb el resultat de la Mitja de Barcelona.

Després de fer millor marca de 10Km als Nassos, havia encadenat algunes curses amb resultats poc satisfactoris per mi. A Sant Antoni va ser un desastre, i a les mitges de Granollers i de Gavà havia quedat lluny de la meva millor marca i en algun moment de cada cursa havia patit un "bajón" important.
Tot això, acompanyat d'una gran irregularitat en els quilometratges setmanals (a les 2 darreres de nou he baixat el volum), i d'una absència de sessions de vertadera qualitat (ni sèries, ni costes, ni ritmes massa elevats), feien que em plantés a la sortida amb molts dubtes, no només per avui sinó pensant també en la Marató.
Per tot això, avui tenia decidit oblidar-me del 1h20' i una mica del rellotge i sortir intentant regular els esforços, no anar al límit (a Gavà recordo que des del Km5 ja tenia la sensació d'anar-hi), i si al final quedaven forces ja hi hauria temps d'apretar, i en funció del temps intentar rascar algo.

Primers quilòmetres a bon ritme, amb una lleugera disminució al Paral·lel, i passo pel Km5 amb 19'12'', sense massa història.
Aquí m'ajunto a Juavalga (corredors.cat), amb qui farem uns quilòmetres a bon ritme fins al Km10, on passo amb 38'11'' (18'59'' de parcial). Anam avançant gent, i just abans, amb l'arribada a l'avituallament, ell afluixa una mica i ens separam. No m'agrada perdre massa temps als avituallaments, intento regalar els menys segons possibles, i a més quan afluixes, a cops costa tornar a trobar el teu ritme.
Els següents quilòmetres el ritme afluixa lleugerament tot i que ho intento evitar. Són uns quilòmetres que coincideixen amb els darrers dels Nassos, però avui la cosa no és com fa 2 mesos. De totes maneres, jo vaig avançant gent contínuament així que el ritme ha de ser bò, i a més, diria que a mi des del Km10 fins al final m'hauran passat màxim 5 persones... El pas pel Km15 és a 57'27'' (19'16'' de parcial) i ja veig que serà molt difícil millorar marca, però almenys la marca serà bona.
Quan passo pel Km 16 amb 1:01'19'' faig els meus càlculs i penso que si aconseguís anar a 3'47'' el Km i fent els darrers 100m en 15 segons igualaria la meva millor marca (Mitja del Mediterrani 2011). Sé que és pràcticament impossible, em queden forces, però tampoc me'n sobren, però ho he d'intentar. A més, segueixo avançant gent, he establert contacte visual amb el globus de l'1h20' i m'hi vaig acostant poc a poc. 2 quilómetres a 3'47'' em fan pensar que el miracle és possible (després he vist que eren 3'47''9...), però quan passo el Km19 amb 1:12'45'' ja veig que això se m'escapa. Igualment, segueixo a tope, patint com s'ha de fer, passo el Km20 amb 1:16'35'' (19'09'' de parcial), tot i que a la cursa ni he estat capaç d'interioritzar aquest registre.
Només queda buidar-se del tot, i després de les dues darreres curves, quan encaro l'Arc del Triomf, faig un "amago" d'esprintar, però veig que no té sentit. Entro amb una mescla de satisfacció per haver-ho donat tot i haver estat de nou al meu nivell, i de ràbia per haver estat tan a prop i no haver-ho pogut aconseguit...
Al final, 1h20'42''.

Ara, assegut a l'ordinador, la veritat és que la ràbia ja ha desaparegut, i estic molt content pel resultat. Em feia falta alguna cosa que em donés confiança per encarar el darrer mes de preparació de la Marató. Em feia falta aquesta injecció de moral!

Salut i Km!

5 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Guillem, has fet una cursa molt calculada i intel·ligent. Les dues anteriors temptatives t'havia anat malament el fet de sortir "a tope", per tant, aquesta altra opció, la de la regularitat, ha funcionat. I si haguessis tingut més forces, haguessis baixat. Crec que la segona meitat s'ha fet més dura per moments (el vent, petites pujades, quatre cosetes que et fan perdre segons preciosos).
Enhorabona i un plaer tornar-te a veure aquest cop, sí, al final, al lloc que et correspon, davant meu...

Joan Castellà ha dit...

Quina gran cursa que has fet .

Com tu dius et dona molta moral per la Marató ( 2h55)

Francesc ha dit...

Ja m'ho deies ja que tu també ho feies això de calcular, quina manera de distreure's! Gran marca, just en el moment clau per agafar la confiança de cara a la marató.
Amb els temps en què et mous baixar de 3 hores a la marató ha de ser una broma, m'hi jugaria el que fos que ho aconseguiràs. No ho dubto pas.
Salut!

vredaman ha dit...

Feliçitats, aixó va molt bé ;-)

Sergi Condis ha dit...

Bons càlculs i bona marca. Ho has tingut a tocar i si no ha sigut és per petits detalls.
La marató és a les teves cames.
Ànims i sort que les intencions les aconseguiràs!