dimecres, 6 de febrer del 2013

MITJA DE GRANOLLERS, BONES SENSACIONS


Diumenge matí, 8:30, em desperto a una hora prou decent. És el que permet l'horari de sortida de la Mitja de Granollers, les 10:50, que als nocturns com jo ens va de perles. Fa vent, però el dia és solejat i, recordant l'any anterior, la temperatura es pot considerar molt agradable.
Tren cap a Granollers, uns minuts de calentament i cap a la sortida. Allà em trobo amb Raúl 2 minuts abans de la sortida, perfecte!! Anava sense unes intencions clares, pensava sortir al voltant de 3'55'', però ell em diu que intentarà anar entre 3'50''-3'55'' i m'animo a intentar seguir-lo, però molt en compte. Recordo que l'any passat vaig sortir a 3'48'' i al Km6 ja vaig rebentar, i no vull que em torni a passar, però com que en aquesta cursa sé que no aspiro a millorar marca, tampoc m'importa tant.

No veig cap punt quilomètric fins al Km4 on portem 15'43'' (3'56''/Km). Encarant la recta cap a La Garriga el vent bufa fort, em sap greu que en Raúl fins ara estigui portant constantment el ritme, menjant-se tot el vent, i que no estigui conseguint (per poc) el seu ritme objectiu, així que intento donar-li una mà i tirar una mica. El vent bufa de valent i aguanto 2Km en que no puc fer massa. Els quilómetres van sortint més prop dels 4' que dels 3'55'', faig la goma i em deixo anar, però aprofito l'estela de 2 correcats per tapar-me una mica del vent i cap al Km9 enganxo de nou amb Raúl, arribant amb ell al Km11 amb 43'43''al crono (3'58'/Km)...

Allà, al Passeig de La Garriga, Raúl canvia el ritme i veig que serà impossible seguir-lo. Sembla que hagi encés un motor!! Jo no tenc la sensació d'anar lent, però ràpida i progressivament se'm va allunyant.  Veient el crono, dels darrers 10 quilómetres només 2 les faig per sobre de 3'50'', fent alguns per sota 3'45'', i a més vaig avançant bastants corredors i a mi només m'avança algun de forma aïllada.
Els darrers quilómetres, amb l'arribada a Les Franqueses, el públic et porta en volandes i acabo arribant amb un crono de 1:21'43''. És la meva 3a millor marca en mitja marató, lluny dels 1:20'29'', però molt satisfet perquè crec que he complert les meves millors expectatives.
Allà em trobo amb Raúl que ha fet la seva millor marca a només 30'' de l'1:20'00'', que jo crec que caurà a Barcelona en 10 dies. Enhorabona!! També ha fet marca Ernest, el "jefe" dels Ashi, a pesar d'estar mig malalt, però anava tan sobrat que així i tot ho ha aconseguit... També per ell la meva enhorabona.

El parcial des de l'11 fins al 21'09 és de 38', així que els darrers 10Km m'han sortit més ràpid que a la Cursa dels Nassos... Sembla que és bastant generalitzat que els que hem regulat bé, a la tornada des de La Garriga hem fet autèntiques animalades de crono. De totes maneres, són grans notícies!

La gent diu que la de Granollers és una mitja molt massificada, però la sortida és a una Avinguda molt ampla i no la veritat és que no vaig tenir la sensació d'anar molt embotellat, tot i que vaig sortir a cúa de la primera onada.
Res a veure amb la Mitja de Barcelona, on els dos primers quilómetres l'any passat vaig córrer molt, molt incòmodament. Veurem el diumenge 17 com van les coses, perquè a pesar del "clau" que et foten per la inscripció, m'he tornat a apuntar...

Salut i Km!!

3 comentaris:

Sebas Guim ha dit...

Ostres, Guillem!!!
Les coses van sortint a poc a poc, eh?
Amb les intencions que tenies i el vent de cara que feia, trobo que encara vau pujar bastant ràpid cap a La Garriga. La baixada imagino que va ser una delícia...
Enhorabona!!!

Raúl Muñoz ha dit...

Torno a agrair-te l'esforç en la pujada. Em va anar molt bé. No sé si vam ser conservadors o la vam encertar, però pel resultat ens va anar força bé, oi?
Has d'estar molt satisfet de l'evolució que estàs fent, en tant poc temps (tal com anaven les coses). Quedar-te a un minut i poc de la teva millor marca diu molt de tu. Amb prou feines parlem de 3-4 segons per quilòmetre. Enhorabona i gràcies un altre cop.

Joan Castellà ha dit...

Gran cursa Guillem !