dimecres, 2 de gener de 2013

MANTENINT EL TIPUS

Aquesta podria ser la conclusió a extreure després de la Cursa dels Nassos. Estic bastant satisfet amb el resultat, sobretot tenint en compte la forma en què arribava.

Vaig sortir de forma conservadora ja que, després de mes i mig sense córrer i després 2 mesos amb relativament pocs entrenaments (3 per setmana), no sabia quin ritme podia aguantar. Els primers 5Km vaig anar fent entre 3'50'' i 3'55, i vaig arribar a meitat de cursa amb forces. Després vaig baixar el ritme i del 6 al 8 ja vaig anar a 3'45''. La veritat és que quan ja saps que no aspires a batre cap marca personal costa més motivar-se per poder buidar-se del tot, però em volia provar i un atleta que anava en progressió em va servir per acabar de motivar-me del tot. Així, vaig fer el Km 9 en 3'36'' i el darrer en 3'30'' per acabar amb 37'47''.
Si ho comparem amb la marca de fa un any, és més de minut i mig per sobre, però si pensam en el calvari dels darrers mesos, crec que és per estar satisfet. He perdut forma, lògicament, però menys del que pensava.
Les molèsties allà segueixen, veurem com evolucionen aquestes setmanes en què vull augmentar el ritme per poder fer una marca digne a la Mitja de Granollers. Pel camí, veurem si puc córrer la Cursa de Sant Antoni, a la que estic inscrit.

Tema a part, no surto a les classificacions oficials de la Cursa i sé que explicar això aquí no tendrà cap ressò, però no vull deixar de fer-ho, perquè em va semblar lamentable el que em va passar amb l'organització de la Cursa.
Durant el mes de desembre he fet una mudança i fa 15 dies vaig veure que no trobava el meu xip groc. Vaig escriure a la pàgina oficial del facebook de la cursa, que em van dir que ho expliqués a la Fira del Corredor, a Incidències, i que allà podria pagar 2 euros per un xip blanc. Era el que m'imaginava, ja que un cop em va passar que em vaig deixar el xip a Barcelona i tenia una cursa a Mallorca, i el mateix dia l'organització em va proporcionar un xip blanc i cap problema.
Em dirigeixo diumenge a la Fira al mostrador d'incidències, i la noia que podríem considerar la "jefa" em diu que no es pot fer res, que només tenen els xips blancs que corresponen als dorsals. Li dic que em sembla estrany que no tenguin cap alternativa preparada per una situació que crec que es pot donar de forma habitual, i em contesta de molt males maneres que això no passa mai, que el problema és meu i que l'organització no es pot fer a la meva mida. Li dic que vaig enviar un mail al facebook de la cursa i em diu que no sap qui és Elisa (la que m'havia respost) i que allò no és problema seu...
Em vaig quedar amb una ràbia i una impotència tremendes. A Mallorca em va passar això en una cursa molt més popular i m'ho van arreglar en 1 minut. Aquí, pagam 14 euros per una cursa, són 11000 inscrits, guanyen molts diners i crec que no costa res tenir alguns xips blancs per incidències com la meva. No sé, em sembla que en això de les curses cada cop van més a treure diners, sobretot en aquest tipus. Això m'hagués passat en una cursa de 1000 inscrits de barri o d'un poble i m'ho solucionen segur, però aquí el que hi ha hagut és falta de voluntat, és la meva opinió...
Ara l'opció serà comprar-me un xip nou i perdre tot els temps que tenia bolcats a l'altre... I ja em veig venir que algun dia en els propers mesos acabaré trobant el xip en alguna capsa, però amb organitzacions tan poc comprensives com aquesta, "m'obliguen" a haver de comprar-lo ja...

Salut i Km!

3 comentaris:

Joan Castellà ha dit...

Gran crono amb les teves condicions !!
Lo de la organització es lamentable , a mi també em va passar una incidència a la cursa de la Mercè a l´any passat. Aquests tipus de curses que hi va tanta gent van mes de sobrats , vas a una cursa de poca gent i t´ho arreclen sense problemes .
Bon any !

Raúl Muñoz ha dit...

Molt bona cursa, Guillem, sobretot tenint en compte en quin estat arribaves. Pots sentir-te més que orgullós. La progressió és molt bona.
Del tema inscripcions, ja és habitual això de ser poc comprensiu i no resoldre el problema quan tens tants atletes. Quanta més gent participa, més difícil és trobar bon tracta. Cada vegada ho tinc més clar, curses multitudinàries, les justes (a mi aquesta em va sortir gratis perquè em vaig comprar unes New Balance...)

Sebas Guim ha dit...

37'45??? Grannnnn!!!
Quan et posis a entrenar-te bé...Fas por!!!
Enhorabona!!!