diumenge, 1 de gener de 2012

GRAN FINAL DEL 2011

La darrera setmana del 2011 tenia dos curses planejades, la cursa de s'È a Mallorca el 26 de desembre i la Cursa dels Nassos a Barcelona el 31.
Arribava a aquestes curses amb dubtes, perquè des de que vaig fer la marató he arrossegat molèsties als bessons de la cama dreta i als quàdriceps.

CURSA DE S'È
Vaig començar la setmana fent la cursa de s'È, que va ser una cursa molt dura. En els primers Km vaig ser una mica conservador, però cap al Km 3 vaig decidir marxar d'un grupet en el que estava i intentar contactar amb un grupet que tenia al davant. Un error, ja que del Km 3 al 5'5 era la sortida a la carretera principal que va de Binissalem a Alaró en una pujada no molt pronunciada, però constant, i em vaig menjar tot l'aire de cara sense aconseguir enganxar amb el grup. Ja dins Alaró em van tornar a agafar el grup que tenia darrera, anava malament però vaig fer un esforç i em vaig aconseguir quedar dins el grupet. D'Alaró a Lloseta el terreny és trenca-cames, però del 8 al 10 hi ha unes rampes molt dures, cada vegada que acaba una penses que ja és la darrera i no, sempre n'apareix unaltre! Un atleta va començar a marcar el ritme i la gent es va anar despenjant poc a poc. Jo generalment pujo molt bé, però a la darrera ja no vaig poder més, els quàdriceps ja no em tiraven i em vaig acabar despenjant. Sort que era la darrera, perquè anava mort, però després venia una baixada de 1'5Km que és pronunciadíssima, com si estessis baixant un port de muntanya. Aquesta baixada se va agraïr moltíssim i en arribar al pla s'havia format un grupet de 6. Després, ja al Km 12 arribada a Lloseta i d'allà cap a Binissalem. El grup anava molt fort i no vaig poder mantenir al ritme, així que els darrers 4 Km van ser pràcticament en solitari, avançant-me un corredor que anava fortíssim.
Finalment 1:03'22'' pels 16'2Km, a un ritme de 3'55/Km, que no està malament per perfil de la prova, i 56é de la classificació, de 789 arribats.
El guanyador va ser Guiem Duran amb 52'08''.
Aquí els resultats

CURSA DELS NASSOS
Després de l'esforç de dilluns em vaig quedar amb els quàdriceps bastant tocats. Dimarts descans i dimecres i dijous vaig córrer sense forçar massa la màquina excepte els 2 darrers Km cada dia, que acabava en progressiu.
I arriba dissabte, dia de la cursa. El matí m'aixeco sobre les 11 i vaig a comprar les coses pel sopar de cap d'any, que feia a casa meva. A les 13'30 bicing fins al Poliesportiu de la Mar Bella, a recollir el dorsal. Després ja em vaig quedar a dinar per allà un plat de pasta i cap a les 17'10 deixo les coses a casa d'una amiga i trotant cap a la sortida aprofitant per encalentir. A les 17'20 ja me'n vaig cap al meu calaix i em puc col·locar bastant bé. Objectiu sub37', a 3'42'' el Km.
Tret de sortida i puc córrer molt còmode el primer km. I tant còmode!! 3'25''!! L'any passat ja em vaig embalar en el primer Km i després ho vaig acabar pagant. Esperem que no em torni a passar, però almenys ja tenc un bon coixí. Rebaixo una mica el ritme i em va avançant bastant gent. 3'38'' el 2n, 3'42'' el 3r, 3'39'' el 4t. Conservo el El 5é el faig en 3'46'', però hi ha un gir de 180º que talla el ritme. Just passant pel 5é, la clau de la cursa, m'avança un corredor de Runnersworld Barcelona i m'hi enganxo. A partir d'aquí començam a passar gent constantment. Vaig una mica al límit però he d'aprofitar el ritme que m'estan marcant. Se'm passa el Km 6 i arribo al Km 7 marcant un parcial de 7'18''. Segueixo mantenint i fins i tot afegint segons a la renta, avui això no se m'escapa.
La meva "llebre" augmenta el ritme, però jo fent un esforç encara el segueixo. Avançam a molts corredors que m'havien passat entre el Km 2 i el Km 4. Km 8 en 3'37'', i aquí cap al 8'5 ja no el puc seguir i el deixo anar poc a poc, però sense perdre el meu ritme i sense deixar de passar gent. Km 9 en 3'36'' i arriba el moment del darrer esforç. Calculo i veig que estaré per sota de 36'30''!! Vaig al límit, arriba el moment de fer el darrer gir i ja veig la línia de meta. Forço el ritme, però massa aviat i no puc mantenir l'esprintada, però tot i així el darrer Km el faig en 3'29'' per un temps final de 36'12''!! Millor marca personal!! La millor marca que havia fet era a la Cursa Nocturna de L'Hospitalet, de 36'35'', però sempre vaig tenir dubtes de si la cursa estava ben mesurada.
Ara la meva marca personal de 10Km ja està fora de tot dubte. Suposo que les curses de tarda o nit se'm donen molt, molt millor, el que és normal tenint en compte que quasi sempre entreno a aquestes hores.
A més, estic molt content de com vaig córrer la cursa, regulant quan havia de regular, i fent la segona meitat més ràpida que la primera: 18'11''-18'01''.

En resum, satisfet per la cursa de s'È i contentíssim per la cursa dels Nassos i per aquesta nova marca personal. No podia acabar de millor manera l'any!!

Salut, Km i Bona entrada d'any a tothom!!

4 comentaris:

Joan Castellà ha dit...

No es pot demanar mes ! Quina manera d´acabar l´any , amb dues curses i una amb una marca personal i a mes amb circuit de 10 kms ben mesurats .
Una marca bonissima !!
Enhorabona Guillem !!
Això si , l´objectiu que tens aquest any es baixar aquest 12 segons i posar-te amb 35 minuts !!
Bon any!

Francesc ha dit...

Gran manera d'acabar l'any, sí senyor!
Enhorabona per les dues curses i sobretot per aquest marcón a la cursa dels Nassos.
Que el 2012 porti molts èxits també i sobretot kms per disfrutar!
Bon any!

Raúl Muñoz ha dit...

Moltíssimes felicitats, Guillem. Carrerón el que t'has marcat, sí senyor. És una cursa ràpida, però cal tenir les cames bé per acabar-la amb aquest temps. Jo també vaig fer MMP, 37:19, encara haig de millorar molt per intentar apropar-me a tu...no t'atraparé tan fàcilment.
Una abraçada i felicitats de nou, t'ho mereixes.

Sergi Condis ha dit...

Hola Guillem!
Encantat de coneixe't a través de blogs. Veig que és una bona eina!
Doncs si, estic molt content, la veritat és que entreno força i això després s'ha de veure en un lloc o altre. Encara que porti poc temps, he intentat apretar força.
Ostii felicitats per la marca personal! Això d'acabar l'any amb bon regust de boca és genial. Ara a començar-lo igual.
A veure si coincidiem en alguna cursa!
A seguir sumant, que tot suma!
Una salutació!