diumenge, 11 de setembre del 2011

CURSA DE POBLE NOU, RETORN A L'ASFALT AMB MALES SENSACIONS. REPLANTEJANT OBJECTIUS.

Aquesta és la veritat, m'esperava un millor temps i m'esperava trobar-me millor.

A les 9:30 estàvem preparats a Poble Nou, esperant el tret de sortida, que per problemes amb la tallada del trànsit s'ha donat amb 20 minuts de retard, amb els lògics nervis i la impaciència. La sortida, per cert, estava situada uns 60 metres abans que l'any passat, que també vaig fer aquesta cursa.
Sortida ràpida i  comencen a marxar uns quants grups cap endavant. No veig el Km1 i el pas pel Km2 és de 7'49''. El Garmin em marca 2'2Km... És la primera cursa que faig amb el GPS i no sé si ho tornaré a fer. En part penso que val la pena anar amb el cronómetre de tota la vida, corres el que et posin per davant i s'ha acabat...
No puc aguantar el ritme del meu grupet i a més alguns corredors venen per darrera i tampoc els puc seguir, i el Km3 el passo amb 3'50. Fins aquí diria que m'han passat des de l'inici de la cursa uns 8 corredors. Les coses no van com m'esperava, però segueixo intentant no perdre massa el ritme, ja que vaig sol. Podríem dir que des del 3r Km he fet la cursa jo sol i des d'aquí fins al final no m'ha tornat a avançar ningú i jo hauré avançat uns 6 corredors, així que almenys no he anat a menys...
Passo pel Km5 amb 19:06 i començo a pensar que si baixo de 38' ja puc estar satisfet. Però els Km van passant amb ritmes molt irregulars (imagino que els punts quilomètrics no estaven massa ben col·locats) i no aconsegueixo anar guanyant segons. Els darrers 2 Km intento forçar però el temps final és de 38'12''.

Coses a dir:
- El Garmin m'ha marcat 10'25Km, però bé, ja he dit abans el que pensava d'això. Quan entreno molts cops faig la mateixa ruta i m'ha arribat a variar més de 300 metres d'un dia a unaltre així que...
- L'any passat vaig fer 38'32'' en aquesta cursa, així que he millorat 20 segons. Però com he dit la sortida estava uns 60 metres més endavant i diria que el recorregut ha estat exactament el mateix, així que en aquest sentit la millora pot ser fins i tot major.

Però la veritat és que penso que durant aquest any he evolucionat bastant, i m'esperava baixar la meva marca molt més del que ho he fet.
Possibles explicacions? Més calor i humitat que l'any passat? Sobreentrenament durant l'agost pensant en la marató? Avui no era el dia, no tocava i ja està?
I per altra banda, m'he de replantejar l'objectiu per la Mercè? La veritat és que després d'avui veig pràcticament impossible baixar de 36'30'', i em donaria per satisfet baixant de 37'...
HO VEUREM EN UNA SETMANETA!

Salut i Km!
I Bona Diada a tothom! VISCA CATALUNYA!

2 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Hi ha moltes raons que influeixen a l'hora d'aconseguir un bon crono i tu has anomenat alguna. Qualsevol d'elles pot ser. L'entrenament que portes és dur i estem molt a l'inici de la temporada. Tingues paciència perquè segur que arribaran els resultats.
D'altra banda, gent de l'equip que també la va fer em va dir que sí que sortien uns 200 metres de més, per tant, la marca és força millor. Només que canviï algun factor i el temps el rebaixaràs...i molt.

No et desanimis.

Joan Castellà ha dit...

Les dades del Garmin no son exactes , ja ho dius tu , i està fotent una calor i una humitat que aixafa a qualsevol . Si surt ara ja sortirà quant refresqui.