dimarts, 23 d’agost de 2011

FASCITIS PLANTAR

Des de que surto a córrer he tengut diferents lesions, i per ara són 2 les que m'han fet parar.

Primer van ser unes molèsties a la cadera (ja farà uns 6 anys) que me van durar mesos i van fer que hagués de parar. Al final van marxar amb el repòs i sense diagnòstic, tot i que crec que era un dolor muscular (del piramidal o del gluti mig) amb una trocanteritis afegida.

Fa menys de 3 anys vaig estar parat més de mig any per una pubàlgia que entre "fisios" i altres històries va costar de diagnosticar-se, i va acabar marxant a base d'abdominals.

Ara, estic convivint amb una fascitis plantar, que ja s'ha més que cronificat. Fa una mica més d'1 any que vaig començar a entrenar en sèrio, augmentant el quilometratge. Ja cap a l'agost-septembre vaig començar a sentir un lleuger dolor al principi dels entrenaments que marxava en uns minuts, i me va començar a sortir un nòdul a la base del peu, i en poc temps un segon nòdul. Vaig anar a veure a un podòleg cap al novembre, que me va fer un estudi de la petjada i unes plantilles, i me va explicar que probablement eren microrrotures de la fàscia plantar, que es fibrosaven, com després es va confirmar amb una RMN (ressonància).
Amb les plantilles la progressió es va enlentir, però aquests nòduls ja no marxaran i com que no he disminuit el ritme (més bé el contrari) ara ja tenc un tercer nòdul.
Fins ara no li havia fet massa cas, (i això que som metge, però ja se sap que "en casa del herrero..."). Alguns consells que he llegit "por ahí" (foros, revistes,...), un calcetí especial del que ja parlaré en unaltre entrada... Però l'altre dia per fi vaig anar a un traumatòleg especialista en peu, perquè la molèstia, tot i que suportable, cada vegada va a més i sé que en algun moment alguna cosa s'haurà de fer. L'única solució ara mateix, OPERAR-SE... Però m'han dit que hi ha unes injeccions que a Espanya encara no estan autoritzades (als EUA si) i que poden evitar el passar per quirofan, i que pot ser qüestió de mesos que les autoritzin...

La veritat és que no tenia cap intenció de fer res fins almenys l'any que vé, quan ja hagi baixat de 3 hores en marató, jeje! Però almenys ja sé quina serà la probable solució final...

Aquí teniu algunes fotos de la planta del peu:


Molesta, la veritat, però les dues darreres setmanes he fet 89 i 86 Km, i en duc 274 aquest mes d'agost. Esperem que la cosa es pugui aguantar, almenys fins desembre.

Salut i Km!

4 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...

Guillem... El que et recomano es que busquis algun tipus de tractament per tal de resoldre el mes aviat possible aquesta fascitis, ja que te tendència a cronificar-se... Consulta a un fisio i a un podòleg de la teva confiança... Salutacions...!!

Raúl Muñoz ha dit...

Vaja!

És una de les lesions que últimament més sonen. És d'aquelles que molesten, però que et permet seguir, no sé si per bé o per malament. Ànims i a veure si trobes la solució "màgica". El volum de km és molt gran i això es nota.

Joan Castellà ha dit...

No pinta gaire be aquest peu , jo aniria buscant algun fisio .

Guillem ha dit...

Ja vaig al fisio! I també al podòleg!
Però això ja està cronificadíssim, i poca cosa podran fer els dos...