divendres, 14 d’octubre del 2011

CAMÍ DE LA COSTA DAURADA

Fa pràcticament 4 setmanes que vaig córrer a la Mercè. Des de llavors he anat acumulant Km amb algunes sessions de qualitat.

La 1a setmana post-Mercè (del 19 al 25 septembre) vaig fer 92km en 6 dies, amb un dia de sèries 6x1000m en el que vaig acabar patint i baixant el ritme a les 2 darrerres, i un dia amb una tirada llarga de quasi 26km.

La 2a setmana (del 26 al 2 d'octubre) va ser la de més qualitat. 91km en 6 dies, amb un dia de costes 15x100m, un dia de farklet mexicà (tots els que heu llegit el llibre de l'Arcadi Alibés el coneixeu) i un dia de sèries 5x2000m recuperant 500m trotant, en el que les sèries em van sortir a entre 3'33'' i 3'40''/Km. En resum, una bona setmaneta.

La 3a setmana (del 3 al 9) vaig pagar una mica l'esforç de l'anterior i no vaig poder fer bons entrenos, però el diumenge ho vaig arreglar amb una tirada llarga de 30km a 4'28''/Km. Aquesta és la distància més llarga que faré abans de la marató, i la veritat és que se'm va fer una mica llarga, i tampoc sé el ritme al que se suposa que hauria d'haver anat pel meu objectiu a la marató, que com a mínim és baixar de 3 hores... També és veritat que la ruta que faig no crec que sigui la més adequada per fer un ritme controlat. Normalment pujo la Diagonal fins Cervantes, i ja allà dalt vaig fent voltes de 4'4km + o - fent un "triangle" amb Av Esplugues, Av Pedralbes de  baixada i novament Diagonal de pujada, així que entre semàfors i tantes pujades i baixades suposo que és més difícil mantenir un bon ritme. Però bé, amb aquesta tirada vaig acabar la setmana amb 81km en 5 dies.

Aquesta setmana només podré córrer 5 dies, baixarà el quilometratge i també la qualitat, però esperem arreglar-ho en les properes perquè la decisió ja està presa, JA ESTIC INSCRIT A LA MARATÓ DE LA COSTA DAURADA! És el 13 de Novembre i falten pràcticament 4 setmanes de feina.
Abans, la setmana que vé correré la Mitja del Mediterrani, on atacaré la meva marca personal. L'objectiu havia de ser baixar de 1:21, però avui i després dels revesos a les curses de Poble Nou i Mercè, m'ho he de pensar bé, però apropar-me a aquest temps ja em satisfaria.

Salut i Km!

5 comentaris:

Joan Castellà ha dit...

Ja veig que entrenes fort , i el Farleek Mexicà no l´he fet mai però te que ser duríssim . En quant a baixar de 3h tinguen 1h21 en mitja baixes de sobres .
Ànims amb els entrenaments !

Raúl Muñoz ha dit...

L'acumulació de km és important. A un mes vista, crec que aquesta part està més que satisfeta. A més a més, amb la mijta de Castelldefels (jo també hi vaig) guanyaràs en qualitat i només et quedaran 3 setmanetes...això està fet!

El Fartlek mexicà és un dels meus preferits. Per mi, Joan, no és gens dur, al contrari, el trobo més assequible que segons quines sèries.

Sebas Guim ha dit...

Totalment d'acord amb en Raúl. El mexicà és dels més "alegres". Bona alternativa per a aquells que no ens agraden les sèries. Per cert, si has fet 2000 a ritmes d'entre 3'33 i 3'40...sobradíssim per batre la marca en Mitja.
I a la Marató pots ser més ambiciós. El ritme ja el tens. Ara necessites tirades llargues. Jo en faria una altra la setmana posterior al Mediterrani.
Ens hi veiem.
Sort

Guillem ha dit...

Efectivament Joan, al final el fartlek mexicà jo crec que es pot portar millor que les sèries, però també depèn de com regulis.

Batre la marca en mitja suposo que és factible, baixar de 1:21 ja serà més difícil. I el ritme de les sèries és aproximat, ja que no eren a una pista així que la distància no és exacte, però més o menys...
No tenia pensat fer cap tirada llarga més, però potser en faig unaltre de 25km. Arribar a 30 no sé si ho faré...

Fins diumenge a tots!

Pere ha dit...

Bons entrenaments! A seguir fent feina i a per sa marató!