dilluns, 11 d’abril del 2011

CURSA DE BOMBERS. Objectiu a mitges

En l'anterior entrada vaig dir que l'objectiu per Bombers era millorar marca i intentar baixar de 37 minuts, però realment aquest darrer era el meu objectiu principal i a pel que pensava sortir.
Probablement les darreres setmanes no he sortit a córrer tots els dies que hagués hagut de fer-ho, però sabia que he millorat molt respecte a la Mercé, quan vaig fer MMP (37:34) i que podia retallar bastants segons aquesta marca.

Arribam l'Alberto i jo, deixam el cotxe i uns 2Km trotant fins al guardarroba. Després cap a la sortida, moltíssima gent!! Ell es col·loca al seu calaix de sub37 i jo al sub40. Feia 6 anys que no corria Bombers i la veritat és que cada cop creix més. Potser sí que és massa comercial, i això de que te mig obliguin a portar la camiseta-dorsal no m'agrada gens. De fet, em vaig enterar per casualitat i almenys vaig poder agafar un dorsal i he pogut anar amb una camiseta meva. I la qüestió de l'hora, és veritat que la mala sort ha fet que la calor hagi arribat just aquests dies, però si la cursa hagués estat a les 9:00 la cosa hagués anat diferent... Però suposo que s'han de sacrificar aquestes coses per aconseguir convocar a 20000 persones.

Fa setmanes que imaginava la cursa, i la tenia pensada al meu cap per anar a pels 37 minuts. Esperant la sortida ja tenc la boca seca i m'encantaria tenir alguna cosa per beure, però poca cosa puc fer... (malament!). Comença la cosa i després dels habituals avançaments i canvis de ritme passo a 3'39 (era l'objectiu). Pujant Paral·lel volia no perdre massa ritme, Km 2 a 3'46 i el 3 a 3'47, la cosa no va malament. El Km 4 forço una mica i el faig en 3'39 però el Km 5 torno a fer 3'47.
Passo pel Km 5 en 18:38, un temps que hagués firmat, però tenc la sensació de que vaig a "tirons", sense aconseguir un ritme estable. Ara toca aconseguir trobar-lo en torn a 3:42 i buidar-se al darrer Km, així que ho intento. Km 6 a 3:40 però el Km 7 a 3:47 i el Km 8 a 3:47, fa molta calor i tenc molta set. L'avituallament estava col·locat molt aviat, abans del Km 4 i després potser es trobava a faltar, però la veritat és que normalment no m'agrada beure a les curses de 10km, així que no és qüestió de queixar-se. Som conscient de que se m'ha escapat el sub37, però he de cremar-ho tot i intentar rebaixar la marca el màxim.
Arriba Via Laietana, una mica de baixada i de seguida se'm fa molt plana. La veritat és que de fa 6 anys la recordava molt més inclinada i amb més tram de baixada... És el que fa anar amb el dipòsit en reserva, jeje!! Km 9 a 3'46 guardant-me una mica de forces pel final, no començo a donar-ho tot fins als darrers 500 metres, on m'enganxo a unaltre corredor que vé esprintant, avançant a força gent, entre ells a la 3a dona.
Darrer Km en 3'32 per un temps final de 37:10.

He millorat marca 24 segons, però per 11 segons no he aconseguit el meu objectiu complert. És veritat que feia molta calor, però crec que estava en condicions de intentar-ho. L'Alberto ha fet 36:38 millorant també la seva marca.

Segons la web de la cursa:  Km 2'5            9:17
                                          Km 5              18:38  (9:21)
                                          Km 7'5            27:59  (9:21)
                                          Temps final:   37:10  (9:11)    
                                          (a ritme exacte de 3:43/Km)

Ara toca oblidar-se de rebaixar marques, mantenir la forma, potser provar alguna cursa diferent com el cross de Ca'n Caralleu i acabar la temporada amb la Cursa de Sant Andreu, el 3 de juliol, amb una bona marca per puntuar a la Challenge BCN 10K, ja que serà la meva 5a cursa (puntuen les millors 5 de 7, per ara n'han fet 6 però jo només he participat a 4).
I després ja tocarà començar a pensar amb la propera temporada i marcar-se els objectius.

Salut!!
           

2 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Gràcies per haver entrat al meu blog. D'aquesta manera he pogut entrar al teu i veure aquesta gran progressió d'un atleta que té nivell-nivell.
Déu n'hi do! Bé, tenint en compte el dia que va fer diumenge, la marca té un valor afegit que jo mateix ara estic assimilant. Hauries de fer el mateix perquè aquests 11 segons un altre dia haguessin caigut segur.
Moltes felicitats i a partir d'ara seguim en contacte!!!

Joan Castellà ha dit...

Felicitats per la gran marca !! Es un marcón ! Volies baixar de 37 minuts però està molt bé , la propera cursa de 10 kms tindràs una motivació extra per baixar aquest 11 segons .
Una salutació.