dimarts, 14 de febrer del 2012

SETMANA DE RÉCORD, NOMÉS VA FALTAR LA CIRERETA A GAVÀ

Setmana de récord, per primera vegada en la meva vida vaig arribar a les 3 xifres per un total de 102 quilómetres. És curiós, perquè quan ho fas no et sembla tan difícil, però ahir dilluns havia quedat tan baldat de la mitja de Gavà que no vaig anar a córrer, i avui matí només he pogut fer 12 quilómetres i tenc els "sóleos" fets pols... Però la veritat és que estic content per la setmana passada, perquè a més estava amb les molèsties del genoll, que em van acompanyar de dilluns a divendres. Per aquest motiu, els ritmes no van ser molt canyeros, i de sèries i costes ni parlar-ne

La setmana va anar així:
- Dilluns: 16'5 Km a 4'42'' (post-mitja de Granollers)
- Dimarts: 11'5 Km a 4'43''
- Dimecres: 21 Km a 4'35''
- Dijous: 12 Km a 4'31''
- Divendres: 20 Km a 4'36''
- Dissabte: descans
- Diumenge: Mitja de Gavà

Però com deia al principi, va faltar la cirereta.
Em vaig plantar a la sortida de la Mitja de Gavà sense tenir molt clar a què havia de sortir. Sabia que amb la càrrega de quilómetres de la setmana no estaria massa fresc, però com tots sabeu quan et plantes a la sortida d'una cursa, l'efecte dorsal acaba fent de les seves.

Sortida ràpida i primers Km a bon ritme. Uns corredors comenten que van a per 1:20 i jo m'hi enganxo, en alguns moments em costa i els deixo anar una mica, però cap al Km 5 m'hi ajunto i fem un grupet de 5, amb el que estaré fins al Km 13.
Passo pel Km 5 amb 18:54 i pel Km 10 amb 37:53. Fins llavors no vaig massa incòmode i començo a pensar que puc fer una bona marca i acostar-me als 1:20 que em donarien marca personal.
El grupet es va fent més gran i ja som uns 10 corredors, els que arriben per darrera tiren i començo a veure la cosa difícil, i ja cap al Km 13 no puc seguir el ritme i em deixo anar una mica.

El pas pel Km 15 és de 57:20, ja lluny del que caldria per baixar de 1:20, però encara queda el pitjor. Els següents 5 Km són una lluita contra el vent, que bufa molt fort i pega de cara, i a més vaig sol. Em recorda al vent que vaig haver de patir a la Marató de Costa Daurada. Em passa algun corredor que no som capaç de seguir i finalment m'avancen 2 i m'hi enganxo. Per davant es veuen corredors que van punxats, igual que jo i alguns fins i tot més.
D'aquí al final vaig fent Km per sobre de 4' i acabo amb un temps de 1:22:13, en la posició 64.

No és un mal resultat, de fet, és la meva segona millor marca en mitja marató, un segon més ràpid de la de Calella, ara fa quasi un any. I he d'acabar satisfet la setmana en què he superat per primer cop els 100 quilómetres.
En l'aspecte negatiu està el mal començament d'aquesta setmana (en la que també volia arribar a 100 Km) i les molèsties al peu dret que m'han quedat després de l'esforç del diumenge, i que no han marxat completament tot i el descans d'ahir dilluns. És el que passa per haver-me posat un dorsal el diumenge, enlloc de fer una tiradeta llarga més tranquila.

Esperem que la cosa es vagi recuperant i pugui fer aquesta tirada llarga el proper diumenge.

Salut i Km!

5 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Felicitats per la quantitat de km i per la qualitat de la marca de diuemnge. Només veure els temps i els km de la setmana he pensat, falta qualitat, però després ho he entès tot. A més, la "tirada" de diumenge compensa de sobres la falta de ritmes alts de la setmana. Jo no he passat mai dels 80km i prefereixo més qualitat, si puc, tot i que avui, amb un amic, farem 30km... però a 5:00, o sigui, de passeig.
I la marca, una setmana després de Granollers està molt i molt bé!!!

Sebas Guim ha dit...

Dimecers, divendres i diumenge...tres dies de 20 o més...i per primera vegada, no esperessis fer marca.
Ja saps que jo sóc de fer molts kms...però quan carrego, no em plantejo mitges a tot gas. Et recomano que segueixis amb tres xifres. I si fas una última mitja, torna a baixar de kms. Sort!!!!

Joan Castellà ha dit...

Tot i fer tants quilòmetres has fet molt bon temps , vas molt be .

Joan Pera ha dit...

hola guillem, the games, crec que fa alguns anys vaig veure uns trailers per internet, tambe la vaig intentar buscar, pero de moment res de res, veig que vas sumant quilometres amicrunner¡¡bona sort amb els entrenaments, salut i quilometres¡¡¡¡
per cert has vist als peli dela vida d´´ en billy mills (running brave) tambe es brutal¡¡¡¡

Guillem ha dit...

Joan, no l'he vist aquesta pel·lícula, però me l'apunto i intentaré veure-la.
A veure si algun dia aconseguim trobar The Games! Jo ho seguiré intentant!