dimarts, 26 de juliol del 2011

BALANÇ TEMPORADA 2010-2011

Considerant que la temporada comença cap a l'agost i acaba al juliol, toca fer balanç d'aquest darrer any de curses.
Fa poc més d'un any, després de mesos d'haver anat a córrer de forma irregular, després d'una pubàlgia que m'havia tengut aturat durant mesos, i després de problemes personals que et fan no estar amb ànims per res, va ser a Juny de 2010 quan vaig començar a córrer de forma regular.
Com una vàlvula d'escapament per tota aquesta situació, vaig decidir posar-me en sèrio durant juliol i sobretot durant l'agost, que en aquell moment va ser el mes en el que més havia corregut a la meva vida.
El resultat va ser que ja a partir de septembre vaig començar a fer marques que mai havia fet abans.

Durant aquests 12 mesos han estat 13 curses. 1 marató, 4 mitges, 7 de 10Km, i una cursa molt especial de la que unaltre dia parlaré, la Cursa de s'È que té lloc a Mallorca el 26 de desembre.
Realment estic molt satisfet, perquè podria dir que he aconseguit complir els objectius que sempre m'havia marcat.

Marató: Com vaig explicar en una anterior entrada, després de 2 "fracassos" en anteriors maratons, volia poder fer-ne una i acabar-la "com déu mana", que és el que vaig poder fer a Calvià amb una marca de 3:06:33.

Mitja Marató: Aquí, el meu objectiu era baixar de 1:23:00, la marca que demanen actualment a la Marató de Nova York per poder classificar-te directament per participar-hi. Aquest objectiu ja el vaig complir a la Mitja de Gavà, tot i que 1 mes després a la Mitja de Costa de Barcelona-Maresme encara vaig rebaixar uns segons més la meva marca per establir-la en 1:22:14

10Km: En aquest cas no tenia cap objectiu marcat. A la Cursa de Bombers vaig fer 37:10 i posteriorment, a la Cursa de l'Hospitalet la marca va ser de 36:35. Com he dit, no me'n fio molt d'aquesta marca, així que esper en la propera temporada poder "confirmar" aquest registre.

En resum, MOLT BON BALANÇ, MOLT SATISFET PELS RESULTATS, i desitjant que a la propera temporada em respectin les lesions i poder seguir progressant i millorant les meves marques. Després de 3 setmanes de descans, després de recarregar les piles, toca retornar als entrenaments.

Salut i Km!

dimecres, 6 de juliol del 2011

CURSA DE LA MAQUINISTA, mal final de temporada... Toca descansar!

Bé! A la fi arriba el moment de descansar, que crec que ja ho necessitava. M'hagués agradat fer-ho amb un bon regust de boca, però no va poder ser.

Les coses ja no van començar bé diumenge quan arribant en metro a La Maquinista me vaig donar compte que m'havia oblidat el xip!!! Desastre!!! Calculo i ja no tenc temps de tornar a casa a agafar-lo i arribar a la sortida... La meva única opció, una trucada i a resar! I per sort les coses surten bé i me'l poden portar en taxi. Mentre l'espero, escalfo una mica i el xip que m'arriba a les 8:50. Trotant a la sortida i fins i tot me puc col·locar bé. Pel que podria haver passat les coses han anat prou bé, però el pitjor estava per arribar...

Durant l'espera corre una mica l'aire i el sol està tapat, el que dona una falsa sensació de poca calor. Tret de sortida i no ho puc evitar, el primer Km el faig massa fort. No veig el pas, però no tenc sensació de comoditat i passo pel Km2 marcant 7'30. Els 2 següents Km aconsegueixo mantenir el ritme a dures penes fent els dos a 3'51, però quan passo pel Km4 ja veig que avui no farem res de bò... Encara més, veig que patiré molt.
Passo per la meitat de cursa, 19'15. Els següents Km els vaig fent cada vegada més lents, patint molt, i començo a pensar que l'objectiu de la cursa ha de ser baixar dels 40 minuts. Els Km 7 i 8 són infernals i fins i tot veig difícil aconseguir aquest objectiu. Si fa 2 mesos estava baixant de 37'!!! Quan me passa un corredor de Corredors.cat aconsegueixo enganxar-me i augmentar una mica el ritme, i ja en el darrer Km i fent un darrer gran esforç m'acabo de buidar i amb 3'50 aconsegueix arribar a meta amb una marca de 39'51.

És el que hi ha! La calor, els només 3 entrenaments en les dos darreres setmanes, les angines de fa 2 setmanes o que ja estic amb el dipòsit buit... Excuses se'n poden cercar moltes, però no era el final que volia per la meva millor temporada de la meva vida.

Durant el darrer any com a molt he estat 10 dies seguits sense anar a córrer, i va ser després de fer la Marató de Calvià. Així que ara ha arribat el moment de descansar! Toquen 3 setmanes de relax absolut, sense anar a córrer ni un dia. I estic tan fet pols que no crec que necessiti ni amagar les sabatilles, jeje!
A veure si això me serveix per recarregar la bateria i millorar una mica la meva fascitis plantar, que ara mateix és el que més me preocupa.

Durant aquestes 3 setmanes a fer balanç de la temporada passada, amb tots els objectius complerts, i a marcar-me els objectius de la propera.

Salut i Km!

divendres, 1 de juliol del 2011

DARRERA CURSA DE LA TEMPORADA

Diumenge, a Sant Andreu, faré la darrera cursa de la temporada, la Cursa per la Integració La Maquinista. Arribo a la cursa després d'haver baixat bastant durant el mes de juny el número de Km. Aquesta baixada ha estat intencionada, però més del que hauria volgut ja que la setmana passada vaig estar amb angines i no vaig poder sortir a córrer més que un dia.

La veritat és que tenc dubtes sobre com encarar la cursa, vull dir, sobre el ritme al que sortir, ja que és previsible que faci molta calor. El cap me diu que no és el moment de pensar en millorar marques, que surti com a molt a 3'45/Km i si al final puc tirar ja tiraré. El cor me diu se pot forçar el tema, que surti a 3'40/Km i a aguantar fins que pugui. El risc, que rebenti a mitja cursa i els darrers Km se'm facin eterns... Ja veurem la temperatura amb la que ens rep el diumenge i les sensacions a la línia de sortida, que imagin que serà el moment en què prendré la decisió.

Per cert, aquesta setmana he fet 2 entrenaments al migdia perquè m'anava millor per horari, però també per sentir la calor i així notar-la menys el diumenge, i no puc més que expressar la meva admiració als que correran la ultramarató a Los Monegros o als que han corregut curses semblants. Me sembla que ha de ser una cosa inhumana, així que molta sort a tots els qui participaran!